منتديات سرور سات
اهلا بك زائرنا الكريم
يسعدنا تسيجلك ومشاركتك
فى منتديات سرور سات
منتديات سرور سات
اهلا بك زائرنا الكريم
يسعدنا تسيجلك ومشاركتك
فى منتديات سرور سات
منتديات سرور سات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات سرور سات

منتديات سرور سات
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول    


 

 صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
وائل كمال
عضو جديد

عضو جديد



عدد المساهمات : 50
تاريخ التسجيل : 16/08/2011

صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة Empty
مُساهمةموضوع: صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة   صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة Emptyالسبت أغسطس 27, 2011 7:28 pm

المقادير

اولا التوابل حضري التوابل دي بكميات متساوية يعني معلقة صغيرة من كل شيء واخلطيهم كويس طبعا ممكن يتبقى منهم مش شرط تستخدميهم كلهم
شمر – زنجبيل – كزبرة ناشفة – كمون – كاري – فلفل اسمر – قرفة ( مسمار )
قرنفل - ثوم بودرة - حبهان ( حب هيل ) – ورق لورا ( ورق الغار )
شطة حمرا ( وممكن تقللي منها او تشليها لو مش بتحبي الشطة )

5 قطع صدور دجاج مخلية
حوالي 400 جرام كبد فراخ
كوب ونص رز مصري
4 بصلات
معلقة كبيرة حمص شام مسلوق
علبة زبادي
ليمون
زبدة
ملح

الطريقة

هاتي كل التوابل الموجودة واخلطيهم واطحنيهم على بعض كويس
خدي جزء من التوابل اللي انتي حضرتيها
وحطي عليهم عبلة الزبادي والحمص والليمون وبصلة و ملح واضربيهم في الخلاط وحطيهم على الفراخ وسبيهم منقوعين فيها على الاقل ساعتين ثلاثة


تحضير الحشوة

انشلي الفراخ من التتبيلة بتاعتها ( وممكن تشطفي الفراخ بميه بسيط علشان لما تتحشي ميبقاش فيها زوايد من الزبادي تتحرق بسرعة ساعة التحمير)
ومترميش خلطة الزبادي اللي الفراخ كانت متبلة فيها
هاتي بصلتين ودبليهم في الزبدة على النار وحطي عليهم كبد الفراخ وشوحيهم كويس
وحطي عليهم الرز ولفيهم لفتين وبعدين حطي عليهم خليط الزبادي اللي كانت الفراخ منقوعة فيه
مع شوية ميه وتوابل من اللي انتي حضرتيها فوق
وخلي الرز يستوي تلات ارباع سواء يعني بعد ما يشرب ميته سبيه عالهادي خمس دقايق
كده انتي جهزتي الحشوة نبتدي نحشي بقى


هاتي صدور الفراخ وافتحيها من النص


وحطي الحشوة فيها

واقفليها علي بعضها بدون خلة او خيط

حطيها في ورق الفويل ولفيها كويس

ولما تخلصي لف الفراخ هاتي خلة واعملي في كل لفة اربع اخرام علشان تستوي وكمان تشرب من التوابل

اغلي ميه طبعا وحطي فيها جزء من التوابل اللي انتي محضراها مع بصلة وملح وبعدين حطي فيها لفافات الفراخ حوالي نص ساعة وبعدين انشليهم وافتحيها بالراحة ومش هتلاقيها خرجت حبة رز واحدة
خديها حمريها في زبدة او زيت حسب الرغبة

وطبعا الرز الباقي من الحشوة خليه يكمل سواه عادي


واتفضلوا بالهنا والشفا ويارب تعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
alili slimane
عضو جديد

عضو جديد



عدد المساهمات : 32
تاريخ التسجيل : 18/08/2011

صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة Empty
مُساهمةموضوع: رد: صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة   صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة Emptyالأحد أغسطس 28, 2011 1:19 am

شكرا على الموضوع المميز جزاك الله كل الخيرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صينية فراخ بالخضار المشكل لسه سخنة من الفرن
»  الهندية الجميلة .........هل تعرفونها ام لا
» صور الهندية الجميلة Preity Zinta } PaRt
» صور الهندية الجميلة ••♥••{Preity Zinta } PaRt 2
» صور الهندية الجميلة {RanI MuKhErJee } PaRt 3

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات سرور سات :: منتديات الأسرة :: مطبخ سرور-
انتقل الى: